Autoverzekering zonder check

autoverzekering met pechhulp

Ben je geweigerd voor een autoverzekering en ben je opzoek naar een autoverzekering zonder check? Op deze pagina lees je meer informatie over hoe de check door de verzekeraars eruit ziet en wat je kunt doen om dit te omzeilen.

Waarom een autoverzekering zonder check?

De premie van een autoverzekering wordt altijd bepaald op basis van meerdere factoren. Verzekeraars willen namelijk zo goed mogelijk kunnen inschatten of jij schade zult rijden met jouw auto. Naast dat hierin je type auto, je leeftijd en woonplaats meetelt, zijn er ook nog andere manieren voor verzekeraars om te voorspellen hoe je zult rijden.

Door verzekerden te accepteren die gezamenlijk zo min mogelijk schade rijden, kunnen autoverzekeraars de premies laag houden. Hierom zullen zij altijd meerdere vragen stellen ter controle. Hieronder lees je welke vragen er allemaal gesteld kunnen worden.

Welke controlevragen worden er gesteld bij het afsluiten van een autoverzekering?

Autoverzekeraars stellen altijd een paar controlevragen, om in te kunnen schatten hoe hoog het risico is dat je schade zult rijden. Voorbeelden van die controlevragen zijn:

  • Heb je wel eens een schadeclaim ingediend?
  • Ben je in het bezit van een strafblad?
  • Heb je in de afgelopen 5 jaar een betalingsachterstand opgelopen?

Hoe vaker je ‘ja’ hebt geantwoord op één of meerdere vragen, hoe groter de kans is dat de verzekeraar je zal weigeren. Liegen is uiteraard strafbaar en heeft ook weinig zin, alle bovenstaande data wordt namelijk geregistreerd in 2 systemen die verzekeraars checken. In Roy-data en het Centraal Informatie Systeem (CIS) is deze informatie terug te vinden voor verzekeraars.

Let er ook op dat als je wel liegt, je als fraudeur wordt aangemerkt in deze systemen en het daarna nog veel lastiger wordt om een autoverzekering af te sluiten.

Verzekeraars die een autoverzekering zonder check aanbieden

Zoals gezegd stellen alle verzekeraars de bovengenoemde controlevragen, hier kan je niet omheen als je een autoverzekering gaat aanvragen.

Onze tip: wees altijd eerlijk en geef uitleg over je situatie. De kans dat je dan alsnog geaccepteerd wordt is veel groter. Lukt het je echt niet om een autoverzekering af te sluiten omdat je telkens geweigerd wordt? Dan kan je altijd nog een autoverzekering bij de Vereende afsluiten. Je betaalt echter wel een hele hoge premie bij deze verzekeraar.

Berekenen Bereken jouw premie met onze calculator

Autoverzekering direct geldig

Let erop dat je autoverzekering niet direct geldig is. Op het moment dat je je autoverzekering bij ons afsluit, wordt deze zo snel mogelijk goedgekeurd, doorgaans al de volgende werkdag. Je krijgt altijd per mail een bevestiging van de goedkeuring of afkeuring. Zo weet je precies wanneer je verzekerd de weg op kan.