Kosten autoverzekering

autoverzekering met pechhulp

Als je een auto hebt, ben je wettelijk verplicht een autoverzekering af te sluiten. Deze zogenaamde WA verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering)dekt bij een ongeluk de schade die je bij de tegenpartij veroorzaakt. Dit is om alle partijen te beschermen voor de financiële gevolgen van zo'n ongeluk. Maar wat kost een autoverzekering? Dat lees je op deze pagina.

Prijs autoverzekering

Wat kost een autoverzekering precies per maand? In 2021 kost een autoverzekering gemiddeld 65 euro per maand. De exacte prijs hangt af van verschillende factoren.

Om te beginnen is het goed om te weten dat de kosten van een autoverzekering opgebouwd zijn uit een basisverzekering en aanvullende modules. Verder wegen de volgende factoren mee in de prijs:

  • De dekking. Hoe meer de verzekering dekt, hoe duurder.
  • Je schadeverleden. Hoe vaker je schade hebt gemaakt met je auto, hoe hoger het risico wordt ingeschat dat het opnieuw kan gebeuren en hoe duurder je verzekering wordt.
  • Woonplaats. De verzekeraar kijkt ook naar je woonplaats. Woon je in een stad, dan is de kans groter dat je een ongeluk maakt of schade oploopt dan wanneer je op het platteland woont.

Eigen invloed

Tot slot heb je ook zelf invloed op hoe duur je autoverzekering is. Zo kan je zelf de hoogte van het eigen risico bepalen: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Daarnaast kan je ook zelf beslissen in hoeverre je jezelf extra verzekert. Denk hierbij aan het afsluiten van een inzittendenverzekering, zodat alle inzittenden zijn verzekerd bij een ongeluk. Of aan het afsluiten van pechhulp in binnen-en buitenland.

Tips besparen autoverzekering

Natuurlijk wil je zo min mogelijk geld kwijt zijn aan je autoverzekering, tegen de beste dekking. Om erachter te komen welke verzekeraar de laagste premie voor de beste dekking biedt, is het slim om autoverzekeringen te vergelijken.

Hierbij een aantal tips om de beste autoverzekering te kiezen:

  • Kijk goed of je de dagwaarde of de aanschafwaarde vergoed krijgt. Bij de aanschafwaarde krijg je meer terug dan bij de dagwaarde.
  • Hoe ouder de auto, hoe lager de dagwaarde. Een uitgebreide verzekering is dan zonde.
  • Kijk of er eigen risico geldt bij de verzekering.
  • Als je geen schade claimt, krijg je korting op je verzekering.
  • Kijk goed voor welke aanvullende opties je wilt gaan.
  • Check de klantervaringen van anderen en bedenk van tevoren wat je belangrijk vindt.

Autoverzekeringen vergelijken

Via goedkope-autoverzekeringen-vergelijker.nl kun je diverse autoverzekeringen goed vergelijken. Hier vind je de gemiddelde kosten van een autoverzekering. Je kan je persoonlijke situatie invullen, voor een advies op maat. Zo betaal je altijd de juiste autoverzekering prijs.