Autoverzekering geweigerd

Het kan zijn dat je aanvraag voor een autoverzekering wordt geweigerd. Dit is natuurlijk vervelend en iets wat je zo snel mogelijk wilt oplossen. Op deze pagina vind je uitleg over de mogelijke redenen en oplossingen.

Berekenen Bereken jouw premie met onze calculator

Autoverzekering geweigerd wat nu

Een autoverzekering kan worden geweigerd om meerdere redenen. Autoverzekeraars zijn vaak kritisch op de acceptatie van nieuwe klanten. De zogenoemde acceptatievoorwaarden zijn verschillend per verzekeraar, waardoor je bij de ene verzekeraar geweigerd kan worden en bij de andere wel welkom bent.

De meest voorkomende redenen om niet te worden toegelaten zijn:

  • Geregistreerd als wanbetaler
  • Beveiliging van de auto niet voldoende
  • Jonge bestuurder + sportieve auto
  • Rijverbod van bestuurder
  • Veel schadeclaims in het verleden

Autoverzekering geweigerd wat nu

Je kunt als je geweigerd bent bij een verzekeraar opnieuw een aanvraag doen bij een andere verzekeraar. De toelatingseisen verschillen per verzekeraar, waardoor je gewoon een aanvraag kunt doen voor een autoverzekering bij een andere maatschappij.

Kun je toch geen autoverzekering meer krijgen dan kun je eventueel bij de Vereende een autoverzekering afsluiten. Dit is een maatschappij opgericht door verzekeraars waarin de mensen verzekert kunnen worden die voor de individuele verzekeraars een te groot risico vormen.

Wil je toch nog een autoverzekering vinden die bij jou past?

Berekenen Bereken jouw premie met onze calculator