Autoverzekering studenten

autoverzekering met pechhulp

Als student een autoverzekering afsluiten? Op deze pagina kan je terugvinden wat de meest goedkope autoverzekeringen zijn voor studenten, waar je allemaal aan moet denken en geven we je tips zodat je de beste keuze maakt.

Welke soorten autoverzekeringen zijn er?

Je hebt in Nederland drie verschillende autoverzekeringen: WA, WA Plus en All-Risk. Indien je in het bezit bent van een auto, dan moet je verplicht een autoverzekering afsluiten.

Het verschil tussen deze autoverzekeringen is de dekking die ze bieden. Een All-Risk verzekering biedt bescherming tegen bijvoorbeeld ruitschade, inbraak en schade die je zelf hebt veroorzaakt. Een WA (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) biedt enkel bescherming voor schade aan anderen.

Logischerwijs betaal je meer premie voor een betere dekking.

Meer informatie over de verschillende dekkingen kun je vinden op de dekkingen pagina.

Wat is de meest goedkope autoverzekering studenten?

De premie die je (maandelijks) betaalt is afhankelijk van meerdere factoren. Één van deze factoren is je leeftijd. Als student ben je nog jong en daarom vaak nog onervaren in het autorijden. Uit de statistieken van de schadeclaims blijkt dan ook dan jongeren vaker schade vrijen. Hierdoor betaal je een hogere premie t.o.v. meer ervaren / oudere bestuurders.

Een goedkope autoverzekering voor studenten vind je door te vergelijken. Dit kun je via de autoverzekering vergelijker doen van goedkope-autoverzekeringen-vergelijker.nl.

Tips om te besparen op je autoverzekering voor studenten

Je kunt als student op meerdere manieren besparen om een goedkope autoverzekering af te sluiten. Hieronder een overzicht waarmee je maandelijks geld kunt besparen:

  • Zet een autoverzekering op je eigen naam en laat je dus niet bijschrijven bij je ouders. Hiermee bouw je zelf schade vrije jaren op, waardoor je een no-claim korting opbouwt.
  • Kies voor een WA dekking. Dit is de wettelijk verplichte dekking die je moet afsluiten als je een auto bezit.
  • Betaal (indien mogelijk) zelf kleine schades. Hiermee behoud je het opgebouwde aantal schadevrije jaren en op de lange termijn zal je hiervan profijt hebben doordat je meer korting hebt.
  • Kies een lichte auto met laag vermogen. Hoe zwaarder de auto en meer vermogen de motor heeft, hoe minder wegenbelasting en premie je zult betalen.

Benieuwd wat jij moet betalen voor een autoverzekering? Bekijk vrijblijvend de aanbiedingen van de autoverzekeraars via de autovergelijker.

Berekenen Bereken jouw premie met onze calculator

Autoverzekering studenten

Heb je recentelijk je rijbewijs gehaald en lijkt het je nu leuk om een auto te kopen? Dan is dat zeker geen slecht idee, aangezien een auto natuurlijk een hartstikke handig vervoersmiddel is. Tegelijkertijd brengt het ook verscheidene verplichtingen met zich mee. Je moet wegenbelasting betalen en het is bijvoorbeeld ook verplicht om een autoverzekering studenten af te sluiten. Je kunt er in de eerste plaats voor kiezen om impulsief een verzekering af te sluiten. Als het gaat om het type verzekering, dan heb je echter ruime keuze. Daarom raden wij je ook aan om dit goed uit te zoeken. Toch kan dit best ingewikkeld zijn als je geen ervaring hebt en om die reden kun je gebruikmaken van onze handige tool.

Autoverzekering voor studenten

Wij zijn een vergelijkingswebsite en bij ons kun je gemakkelijk een autoverzekering voor studenten afsluiten. Het punt is namelijk dat wij zijn voorzien van een zeer handige tool. Daar kun je de persoonlijke gegevens invullen en vervolgens moet je enkele stappen doorlopen. Alles wijst zich in principe vanzelf. Vervolgens krijg je een handig overzicht op basis van de ingevulde gegevens. Op die manier kun je de autoverzekering ook gelijk afsluiten bij ons en dat is een fijn uitgangspunt.

Studenten autoverzekering

Een studenten autoverzekering kun je bij ons ook op een eerlijke en transparante manier afsluiten. Wij trekken geen enkele autoverzekering voor en krijgen van iedereen dezelfde vergoeding. Op die manier weet je zeker dat je een goede autoverzekering kunt afsluiten. Uiteraard is het allemaal geheel vrijblijvend. We bieden je enkel een handig overzicht, maar je kan vervolgens zelf bepalen of je al dan niet een verzekering gaat afsluiten. Heb je eventuele vragen? Dan is het uiteraard mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice. Zij helpen je graag verder.