Overstappen autoverzekering 2021

Heb je al een autoverzekering en wil je overstappen? Dan is het slim om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat je zeker weet dat je overstapt naar bijvoorbeeld een verzekeraar met een lagere premie of een betere dekking.

Wanneer overstappen van autoverzekering?

Als je al een autoverzekering hebt, dan kan je niet zomaar overstappen naar een nieuwe verzekeraar. Meestal sluit je een autoverzekering af voor 1 jaar; hierna kan je vaak op elk moment je autoverzekering opzeggen en zo overstappen. Let er wel op dat je in de meeste gevallen een maand opzegtermijn hebt waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering.

Elke autoverzekering is weer anders, pak dus altijd eerst je huidige polis erbij om uit te vinden wat jouw looptijd en opzegtermijn is.

Waarom veranderen van autoverzekering?

In een aantal gevallen is het verstandig om te kijken of je van autoverzekering kunt veranderen. Zo stappen veel mensen over op het moment dat hun huidige autoverzekeraar de premies heeft gewijzigd óf de dekking heeft aangepast.

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je zelf informatie bent gaan zoeken over het veranderen van je autoverzekering. In deze gevallen kan het verstandig zijn om te veranderen van autoverzekering:

  • Je zit al een paar jaar bij dezelfde verzekeraar;
  • De premie van je autoverzekering stijgt;
  • Je dekkingsbehoefte verandert;
  • Je hebt meer schadevrije jaren opgebouwd;
  • Je rijdt minder kilometers;
  • Je hebt een nieuwe auto gekocht;
Berekenen Bereken jouw premie met onze calculator

Autoverzekering wijzigen

Soms heb je niet de behoefte om over te stappen naar een nieuwe verzekeraar. In dat geval kan je ook je huidige autoverzekering wijzigen. Zo kan je bijvoorbeeld je dekking wijzigen of een ander pakket kiezen. Dit regel je eenvoudig via de website van je huidige autoverzekeraar.

Overstappen autoverzekering na schade

Heb je wel eens schade gereden met jouw auto en overweeg je om over te stappen van autoverzekering? Dan kan het wel eens lastig worden om over te stappen. Het werkt zo; elk jaar dat je geen schade hebt gereden, wordt een schadevrij jaar. Heb je echter 1 keer schade gereden? Dan worden er 5 jaar in mindering gebracht op je schadevrije jaren.

Ben je bijvoorbeeld een beginnend bestuurder en rij je schade? Dan kom je dus in de min te staan met je jaren. Dit worden ook wel malusjaren of minjaren genoemd. In dit geval krijg je een registratie in de Roy-data databank. Dit houdt in dat alle verzekeraars nu kunnen inzien in de databank dat je schade hebt gereden.

Als je wilt gaan overstappen van autoverzekering na schade, dan kan je nieuwe verzekeraar je op basis van de malusregistratie weigeren. Onze tip hiervoor is om altijd éérst je autoverzekering te berekenen en je malusjaren in te vullen in onze vergelijker.

Als je een nieuwe verzekeraar vindt en de overstap gaat aanvragen, is het verstandig om te wachten tot je geaccepteerd bent voordat je je oude verzekering opzegt. Anders loop je het risico om onverzekerd rond te rijden, en dat is uiteraard verboden.

Stap nu over en bespaar direct!

Gebruik onze autoverzekering vergelijker om te berekenen of je voordeliger uit bent bij een andere autoverzekeraar. Let ook altijd goed op de dekking. Heb je een andere verzekeraar gevonden? Stap dan zorgeloos over en bespaar direct tot wel 200 euro per jaar.

Berekenen Bereken jouw premie met onze calculator