Autoverzekering jongeren

autoverzekering met pechhulp

Je bent jonger dan 24 jaar en wil een autoverzekering afsluiten. Bij veel autoverzekeraars betaal je dan een verhoogd eigen risico en een zogenoemde premietoeslag. De premie die je voor je auto betaalt kan sterk variëren en daarom is het verstandig om een vergelijking te maken. Op deze pagina lees je alles over de jongeren autoverzekering.

Autoverzekering voor jongeren afsluiten

Je kunt binnen 5 minuten een autoverzekering afsluiten voor jongeren. Doorloop de onderstaande stappen via de autoverzekering vergelijker van goedkope-autoverzekeringen-vergelijker.nl:

  • Voer het kenteken, postcode en je geboortedatum in;
  • Voer het aantal schade vrije jaren en aantal kilometers per jaar in;
  • Selecteer de gewenste dekking (WA, WA+ of All-Risk);
  • Selecteer de autoverzekeraar die bij jou past;
  • Sluit direct de autoverzekering af en ontvang een bevestiging.

Premieverschillen voor jongeren

Als bestuurder onder de 25 jaar betaal je in Nederland bij sommige verzekeraars wel tot 5 keer zoveel premie. Dit komt doordat jongeren vaker schade rijden en daarnaast ook in goedkopere auto’s rijden waarbij vaker wordt ingebroken doordat deze niet erg goed beveiligd zijn.

Het loont dus om een vergelijking te maken en te kiezen voor een autoverzekeraar die voor jouw situatie het beste aanbod heeft. De verschillen in premie zijn afhankelijk van onder andere: woonplaats, schade vrije jaren en gewenste dekking.

Autoverzekering op naam van ouders

Een mogelijkheid is om een autoverzekering af te sluiten op naam van je ouders. Hierdoor zal de (maandelijkse) premie lager zijn op korte termijn, maar bouw je geen schadevrije jaren op voor de lange termijn. Waarmee je dus ook geen no-claim korting opbouwt.

Indien jij de kentekenhouder bent van de auto, dan is het niet mogelijk om een autoverzekering op de naam van je ouders af te sluiten. Wel kunnen je ouders zelf een autoverzekering afsluiten en jou bijschrijven als regelmatige bestuurder. Let op! Als je ouders dit niet doen, dan kunnen ze voor verzekeringsfraude worden geroyeerd.

Autoverzekering jongeren afsluiten

Wil je niet meer wachten met het afsluiten voor een autoverzekering voor jongeren? Vergeliijk dan direct via goedkope-autoverzekeringen-vergelijker.nl de beschikbare autoverzekeringen en kies de beste passende voor jou. Je kunt via de autoverzekering vergelijker direct aan de slag!

Berekenen Bereken jouw premie met onze calculator

Autoverzekering jongeren

Als je recent het rijbewijs hebt gehaald, dan wil je natuurlijk ook een mooie auto kopen. Het is immers een praktisch vervoersmiddel en ook een statussymbool in onze Westerse samenleving. Bovendien heeft Nederland goede wegen, dus het is ook zeer aangenaam om hier rond te rijden. Uiteraard komen er wel verplichtingen kijken bij een auto. Je moet immers wegenbelasting betalen en daarnaast ben je ook verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Uiteraard heb je zelf de keuze. Je kunt het type autoverzekering zelf kiezen en daarnaast is het ook mogelijk om zelf de verzekeraar te kiezen. Uiteraard kan het wel best pittig zijn om de juiste autoverzekering te vinden. Gelukkig kan onze vergelijkingswebsite je helpen. Wij hebben immers een handige tool. Daar gaan wij in deze tekst wat dieper op in.

Autoverzekering voor jongeren

Een autoverzekering voor jongeren afsluiten doe je gemakkelijk via onze tool. Je kunt ervoor kiezen je persoonlijke gegevens in te voeren. Op basis daarvan krijg je vervolgens een handig overzicht te zien. Je kunt dan een gegronde keuze maken. Het is immers belangrijk om dit goed te doen en we raden je aan om geen impulsieve beslissingen te maken. Op de lange termijn kun je met een autoverzekering voor jongeren namelijk flink wat geld besparen. Het leven van een autorijder in Nederland is tegenwoordig immers al duur genoeg. Dus het is belangrijk om voor een goede deal te gaan.

Jongeren autoverzekering

Bij ons kun je een jongeren autoverzekering op een eerlijke manier afsluiten. We bieden namelijk alleen een handig overzicht, maar je zit verder nergens aan vast. Je kunt volledig vrijblijvend gebruikmaken van de tool. Uiteraard zijn wij ook een onafhankelijke en transparante vergelijkingswebsite. We krijgen van elke verzekeraar dezelfde vergoeding wanneer je via onze website besluit om een verzekering af te sluiten. Heb je eventuele vragen? Dan kun je er uiteraard voor kiezen om contact met onze klantenservice op te nemen.