Autoverzekering WA

Elke Nederlandse autobezitter is verplicht een WA autoverzekering af te sluiten. We vinden het dan ook erg belangrijk dat je een autoverzekering vindt die perfect bij jouw situatie past. Bij goedkope-autoverzekeringen-vergelijker.nl kan je daarom op een eenvoudige manier verschillende verzekeraars vergelijken, zodat je zeker een juiste keuze maakt!

Wat houdt een WA autoverzekering in?

Autoverzekeraars onderscheiden drie soorten autoverzekeringen:

  • Standaard WA autoverzekering: Deze standaard verzekering dekt schade die je met je wagen bij anderen veroorzaakt.
  • Autoverzekering WA plus (beperkt casco): Deze verzekering vergoedt ook onvoorziene schade, zoals diefstal of brandschade.
  • Autoverzekering WA casco (all risk): Dit is de meest volledige verzekering die zo goed als alle schade dekt.

Je zal merken dat de premies en de voorwaarden van de verschillende verzekeringen enorm verschillen. Een goede vergelijking is dan ook noodzakelijk. Start het vergelijken dan ook meteen; alleen de beste verzekering is immers goed genoeg!

Berekenen Bereken jouw premie met onze calculator

Is een WA-verzekering verplicht?

Ja, een WA-verzekering voor je auto is minimaal verplicht per wet. Zonder een WA-verzekering mag je niet rondrijden. Andere aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht, je bepaalt dus zelf hoe hoog de dekking is van je autoverzekering.

Aanvullende dekkingen naast een WA-verzekering

Gaat je voorkeur uit naar een standaard WA-verzekering of een autoverzekering WA+, dan is een aanvullende verzekering geen overbodige luxe. Aanvullende verzekeringen zijn specifieke verzekeringen die je afsluit om extra schade of rechtsbijstand te dekken. Met een autoverzekering WA casco geniet je al van een zeer volledige dekking en een aanvullende verzekering is dan ook niet nodig.

Vergelijk en vind de goedkoopste WA-autoverzekering

Bij goedkope-autoverzekeringen-vergelijker.nl kan je op een eenvoudige manier je WA autoverzekering vergelijken. Aan de hand van enkele gegevens geven we een duidelijk overzicht van de verschillende aanbieders. Alleen zo vind je een goedkope verzekering met uitstekende voorwaarden. Bovendien kan je de autoverzekering ook meteen afsluiten, zodat je onmiddellijk de weg op kan. Twijfel dan ook niet langer en zoek nu nog de verzekering die perfect bij je past!

Berekenen Bereken jouw premie met onze calculator