Autoverzekering direct afsluiten

Wil je direct een autoverzekering afsluiten? Vul dan hierboven jouw kenteken en gegevens in en vergelijk de premies van alle verzekeraars. Wil je eerst meer informatie verzamelen voordat je gaat afsluiten? Lees dan verder.

Wanneer autoverzekering afsluiten

Zodra je een auto hebt gekocht en het kenteken officieel op jouw naam staat, ben je officieel de eigenaar en ben je daarom om een autoverzekering af te sluiten op jouw naam. Het is daarom belangrijk dat je zo snel mogelijk een autoverzekering afsluit, anders loop je het risico om een fikse boete te krijgen.

Onverzekerd rijden

Het RDW (RijksDienst Wegverkeer) houdt heel precies bij of er voor elk geregistreerd voertuig ook een autoverzekering wordt afgesloten. Indien je dit niet doet, ben je onverzekerd en krijg je na 28 dagen eerst een waarschuwing. Als je daarna nog steeds geen autoverzekering hebt afgesloten, moet je een boete betalen van 400 euro.

Let op: als je door de politie wordt aangehouden terwijl je onverzekerd rondrijdt, krijg je tevens een boete van 500. Dit komt bovenop de eerder genoemde boete van het RDW.

Eerste autoverzekering

Sluit je voor de eerste keer een autoverzekering af? Dan kunnen de kosten wat hoger uitvallen. Ben je bijvoorbeeld een beginnend bestuurder omdat je kort geleden je rijbewijs hebt gehaald? Dan betaal je meer premie, omdat beginnende bestuurders vaak een hoger risico lopen op ongelukken/schade.

Goedkope autoverzekering afsluiten

Natuurlijk kijk je altijd naar de prijs als je een verzekering gaat afsluiten of als je overweegt om te gaan overstappen van autoverzekering. Hieronder vind je een overzicht van de top 4 goedkoopste autoverzekeringen van dit moment.

Autoverzekeraar Premie per maand 25-jarige Premie per maand 45-jarige
HEMA € 69,12 € 54,89
FBTO € 71,50 € 58,93
Ditzo € 83,25 € 65,42
NN € 92,3- € 72,5-

Goed om te weten: de goedkoopste autoverzekering is niet altijd per se de beste. In onze autoverzekering vergelijker kan je terugvinden wat de polisvoorwaarden per verzekeraar zijn, zo zie je snel welke schade er wel en niet gedekt is.

Autoverzekering afsluiten zonder rijbewijs

Een autoverzekering afsluiten zonder rijbewijs is niet mogelijk. Een autoverzekering is verplicht, en om in een auto te kunnen rijden heb je een rijbewijs nodig. Je kan dus het beste wachten met het afsluiten van een autoverzekering tot je het rijbewijs hebt gehaald.

Autoverzekering afsluiten na wanbetaling

Het kan iedereen een keer gebeuren; het vergeten of niet kunnen betalen van je autoverzekering overkomt de beste wel eens. Wat velen alleen niet weten, is dat het niet op tijd betalen van je autoverzekering je erg duur kan komen te staan. Als je autoverzekering in het verleden wel eens is opgeschort (na 30 dagen niet betalen) of geroyeerd (na meerdere aanmaningen), wordt je in een landelijk systeem aangemerkt als wanbetaler. Een autoverzekering afsluiten na wanbetaling is erg lastig; gezien je geregistreerd staat in het centrale systeem van alle autoverzekeraars als wanbetaler, zal je nieuwe verzekeraar hoogstwaarschijnlijk je autoverzekering weigeren.

Autoverzekering afsluiten met cis registratie

Zoals hierboven beschreven, is het afsluiten van een autoverzekering als je een CIS-registratie op je naam hebt staan erg lastig. In dat geval heb je nog 3 opties om een autoverzekering af te sluiten:

  • Optie 1 is om te proberen om een autoverzekering af te sluiten. De verzekeraar heeft 15 dagen de tijd om je autoverzekering te keuren. De kans is echter groot dat je in dit geval zal worden geweigerd.
  • Optie 2 is om de verzekeraar van jouw keuze op te bellen en te vragen of je de premie van de autoverzekering voor 1 jaar alvast vooruit mag betalen, zo laat je zien dat je betrouwbaar bent.
  • Optie 3 is om een autoverzekeraar te zoeken die gericht is op dit soort situaties. De Vereende is hier een voorbeeld van. Houd er wel rekening mee dat de premie in dit geval erg hoog is en dat er strenge voorwaarden bij komen kijken.